DC инверторните VRF системи Мidea от серията V6 са перфектно решение при централна климатизация на големи сгради като супермаркети, търговски центрове, молове, хотели, офис и административни сгради, болници и т.н.

Капацитетът на отделните външни тела е от 8 до 96 HP (от 25 до 270 kW), като в една VRF система могат да се комбинират до 4 външни тела с обща мощност 88 HP или 276 kW. Към една VRF система могат да се вържат максимум 64 вътрешни тела с мощност до 130% от общата мощност на външните тела.

Възможността за дълги тръбни връзки и голяма денивелация между нивата прави VRF системите Мidea от серията V6 изключително подходящи при климатизация на високи сгради.

Големият работен диапазон на VRF системите Мidea гарантира изправната им работа дори при екстремни температури на външната среда. В режим на охлаждане VRF системите Мidea V6 могат да работят безпроблемно при външни температури от -5°C до 48°C, а в режим на отопление – при температури от -25°C до 24°C.

Ето какво още предлагат VRF системите на Мidea MDV V6

Външни тела

Система за управление на енергията (EМS)

 • Плаваща температура на хладилния агент за балансиране на комфорта и ефективността - Температура на изпаряване (при охлаждане) и кондензация (при отопление) се регулират автоматично според външната и вътрешната температура, за да се постигне максимален комфорт и енергийната ефективност.
 • Ограничаване на мощността при ограничения в електрозахранването - V6 може да бъде настроен да извежда 40-100% от капацитета на мощността при временни ограничения на електроснабдяването.
 • Компресор с усъвършенствано впръскване на парите (EVI) - Благодарение на впръскването на парите на DC инверторен компресор, DVМ V6 може да работи стабилно в режим на отопление до -23°C, а отоплителният капацитет е подобрен значително.
 • Тройни конфигурации - Тройните (локални/отдалечени/мрежови) конфигурации значително опростяват инсталацията, пускането в експлоатация и обслужването. Проверката и настройките на системата също могат да бъдат лесно извършени чрез кабелен и централизиран контролер, което прави конфигурацията по-гъвкава и удобна.

Висока ефективност

 • Пластинчат топлообменник (PHE) - Пластинчатият топлообменник работи като вторичен междинен охладител, повишава подохлаждането на хладилния агент и подобрява с 10% енергийната ефективност.
 • Високоефективен топлообменник тип G - В агрегатите с мощност 24-32 к.с. се използва високоефективен 3-редов топлообменник тип G с площ на топлообмен 1,5 пъти по-голяма от тази на агрегата 22HP. Устройствата 24-32HP използват и вентилатор със супер голям размер, чийто диаметър достига 750 мм.

Широк обхват на приложение

 • Широк обхват на капацитета - Започвайки от 8 к.с., капацитетът се увеличава на стъпки от 2 к.с. до 96 к.с., което е изключително постижение за мощност на VRF система.
 • Широк експлоатационен диапазон - МDV V6 може да работи стабилно в широк температурен диапазон: от -5°C до 48°C в режим на охлаждане и от -23°C до 24°C в режим на отопление.
 • Възможност за дълъг тръбен път - Тръбопроводите могат да са с обща дължина до 1000 м, като денивелацията между нивата може да достигне 110 м.

*Най-голямата дължина след първото разклонение е стандартно 40 м, но може да бъде удължена до 90 м при определени условия.

Висока надеждност

 • Циклично натоварване - Работният цикъл изравнява времето за работа на външните тела в система с няколко тела и на компресорите във всяко тяло, като значително удължава живота на компресорите.
 • Технология за прецизен контрол на маслото - Четири степени на технологията за контрол гарантират, че маслото на всички компресори винаги се поддържа на безопасно ниво, елиминирайки всякакви проблеми от недостига му.
 • Вътрешно разделяне на маслото в компресора - Високоефективният центробежен маслен сепаратор (с ефективност на разделяне до 99%) гарантира, че маслото се отделя от изходящия газ и се връща своевременно в компресорите. Тръбите за балансиране на маслото между компресорите осигуряват равномерното му разпределение, за да се поддържа работата на компресорите в нормални граници. Програмата за автоматично връщане на масло следи времето на работа и състоянието на системата, за да осигури надеждно връщане на маслото.
 • Резервна работа - При агрегати с два компресора, ако единият компресор откаже, другият компресор може да работи самостоятелно до 4 дни, което осигурява време за поддръжка или ремонт, като същевременно не се губи комфортната климатизация.
 • Антикорозионна защита - Външните агрегати са с антикорозионна обработка за екстремни условия. Те могат да бъдат персонализирани с тежка антикорозионна обработка на основните компоненти за защита на повърхността срещу корозионен въздух, киселинни дъждове и солен въздух (за инсталации в крайбрежни райони).
 • Охлаждане на PCB с хладилен агент - MDV V6 използва технология за охлаждане на контролната платка с хладилен агент. Тя намалява средната температура на електрическите компоненти с около 8 градуса, което гарантира стабилна и безопасна работа на системата и по-дълъг живот на компонентите.
 • Мониторинг на количеството хладилен агент в реално време - Температурата и налягането на хладилния агент могат да се наблюдават в реално време от външното тяло. Външното тяло V6 може да открива прекомерни или недостатъчни количества хладилен агент, за да се осигури постоянно производителност.
 • Функция за автоматично снегопочистване - Иновативно разработената функция за автоматично снегопочистване позволява на външното тяло да предотврати натрупването на сняг.
 • Функция за почистване от прах - Иновативно разработената функция за почистване от прах позволява на външното тяло да предотврати натрупването на прах по себе си.

Повишен комфорт

 • Silent Night Мodе - Функцията "Тих нощен режим" включва различни опции за планиране, които могат да се използват за намаляване на нивата на шума, когато е необходимо.
 • Интелигентна програма за размразяване - Тази функция изчислява времето, необходимо за размразяване в зависимост от действителното състояние на системата. Специализиран клапан за размразяване намалява времето, необходимо за размразяване до четири минути.

Лесен монтаж и обслужване

 • Неполяризирано комуникационно окабеляване - Необходима е само една верига от 2-жилни неполяризирани екранирани комуникационни кабели за свързване с външното тяло.
 • Автоматично адресиране - Външните тела могат автоматично да разпределят адреси към вътрешните тела. Дистанционни и кабелни контролери могат да се използват за запитване или промяна на адреса на всяко вътрешно тяло.
 • Функция за автоматично зареждане/рециклиране на хладилен агент - Автоматично зареждане с хладилен агент и рециклиране на хладилния агент улесняват инсталацията и сервизното обслужване.

Вътрешни тела

Широк обхват на приложение

 • Широка гама от вътрешни тела - С 11 типа и повече от 100 модела вътрешните тела Мidea MDV отговарят на разнообразните изисквания на клиентите в широк спектър от локации, включително търговски центрове, болници, ресторанти, хотели и летища.
 • Множество варианти за външен вид - При стенните тела има три различни размера сменяеми панели, които добавят допълнителна гъвкавост към универсалния дизайн на корпуса. За четирипътните касетъчни тела има варианти с панел с 360°C въздушен поток и панел с четирипосочен въздушен поток. За конзоли са възможни три опции: корпус F3B, който е проектиран да бъде скрит в стени, F4 с предно приемане на въздух и F5 със странично приемане на въздух.

Комфорт и ефикасност

 • Високоефективен мотор на вентилатора за постоянен ток - Консумацията на енергия на постояннотоковия мотор на вентилатора може да бъде намалена значително в сравнение със съответния променливотоков тип.
 • Тиха работа - Моторът с постоянен ток и оптимизираните лопатки на вентилатора гарантират, че въздухът ще бъде насочен правилно и системата ще работи тихо през целия ден. 
 • Постоянно ниво на температурата на въздуха в помещението - Инверторният мотор на вентилатора с постоянен ток регулира въздушния поток в зависимост от топлинното натоварване, като осигурява по-малко температурни колебания и по-комфортна среда.
 • 5-степенни люлеещи се жалузи - Въздухът се разпространява удобно нагоре и надолу благодарение на 5-степенните жалузи, които може да се програмират чрез дистанционното управление.
 • Регулиране на статичното налягане в 20 стъпки (канални тела) - При средно статично налягане на въздуховода контролът се извършва с 10 стъпки, а при въздуховод с високо статично налягане - с 20 стъпки чрез кабелно дистанционно управление за осигуряване на комфортна среда.
 • Засмукване на свеж въздух - При избрани модели има определено място, което позволява на външния въздух да премине директно в уреда, като по този начин се избягва нуждата от отделна вентилационна система.

Всички продукти от гамата за централната климатизация Midea MDV V6 можете да намерите тук.