Samsung се стреми да предостави на своите клиенти системи, които не вредят на природата, и да спомогне за по-устойчиво бъдеще на хората по целия свят чрез иновативни продукти и технологии. Тук ще Ви представим последните иновации в термопомпените системи Samsung EHS.

Samsung EHS - еко избор за всеки дом

Линията термопомпи на Samsung EHS (Ecological and Economical Heating System) е разработена в отговор на все по-нарастващия проблем с емисиите на CO2 и недостига на петрол. Усилията на компанията за намаляване на емисиите са възнаградени с множество сертификати за екомаркировка.

Термопомпите на Samsung имат висок сезонен COP (коефициент на полезно действие), като отделят малко количество CO2 и имат ниски експлоатационни разходи. Тези устройства се представят добре и в студено време, дори при минусови температури, и са проектирани така, че да са по-малко обемисти и да се побират в по-малки пространства. Термопомпите са оборудвани с дистанционно управление, което позволява постоянно наблюдение на устройството, и дисплеи, които предоставят полезна информация.

Характеристики на гамата Samsung EHS

Ефективност

Samsung EHS включва гама от функции, които помагат за оптимизиране на използването на енергия и са независимо сертифицирани като осигуряващи подобрена енергийна ефективност в сравнение с предишните модели.

Различни функции за пестене на енергия

2-зоновото управление позволява едновременно нагряване с две различни заявки за температура на водата. Функцията „Активирана фотоволтаична енергия“ проверява състоянието на слънчевите панели и регулира температурата за намаляване на потреблението на електрическа енергия, докато функцията „Готовност за включване към Smart Grid“ помага на потребителите да се възползват от икономически ефективните и устойчиви опции за захранване.

Durafin™ Ultra

Durafin™ Ultra покритието за топлообменниците на външните тела Samsung EHS осигурява антикорозивен слой от епоксидна акрилна смола и хидрофилен слой от акрилна смола, които разпръскват водата и подсилват устойчивостта на корозия.

Широк работен диапазон

Хидромодулите EHS със стенен монтаж могат да отвеждат студена и гореща вода от 5 до 55°C (температура на изходящата вода), а ClimateHub (Хидромодул с интегриран резервоар) могат да съхраняват вода с температура до 70°C (поради работата на помощния нагревател).

Компресор Twin Rotary BLDC

Интелигентният дизайн на компресор и първокласни подвижни части на екологичните отоплителни системи на Samsung осигуряват балансирана ефективност, напълно съвместима с разпоредбите на ЕС за подобрена ефикасност.

По-тих режим на работа

Комбинацията от превъзходна изолация и ниски вибрации генерира по-малко шум, така се създава по-комфортна атмосфера. Благодарение на новоразработената технология на контролер със синусоидна вълна на Samsung чувате по-малко шум, когато климатикът работи, в сравнение с предишните версии.

Контрол на защитата срещу замръзване

За да се предотврати замръзване на системата през зимата, по подразбиране е активирана функцията за защита срещу замръзване. В неработен режим, ако външната температура падне под 3 ℃ или по-ниска, помпата от страната на водната тръба се задейства принудително, за да предотврати замръзване в тръбата за вода.

Клас на енергийна ефективност – SCOP A+++

Подобрената енергийна ефективност спомага за спестяване на разходите за сметките за отопление. Samsung EHS имат клас на енергийна ефективност със сезонен коефициент на преобразуване (SCOP) A+++, поради което са с доказана експлоатация с високо ниво на енергийна ефективност.

Нагревател на дъното на външното тяло

Външните тела на системите EHS са специално проектирани така, че да осигуряват оптимална ефективност при условия на екстремен студ. Разполагат с нагреватели на дъното, които подпомагат размразяването. Заедно със стандартната функция за превантивно управление при сняг това спомага за предотвратяване на повреда поради снеговалежи.

Видове термопомпи Samsung EHS:

EHS Mono и Split

Екологосъобразност

Samsung EHS Mono и Split са проектирани да осигуряват интелигентни възможности за отопление и екологосъобразни условия, които се изискват от съвременните домакинства.

Следващо поколение хладилен агент R32

Гамата EHS Mono и Split използват следващо поколение хладилен агент R32, който спомага и намалява въздействието върху глобалното затопляне. Характеризира се с нулев озоноразрушаващ потенциал и по-нисък потенциал за глобално затопляне от традиционните хладилни агенти R22 или R410A. Също така намалява необходимото количество хладилен агент и съкращава емисиите на CO₂, което го прави по-екологосъобразен.

EHS Mono

Този продукт от гамата притежава инверторен компресор, който работи в зависимост от външната температура. Външните агрегати са леки и компактни, така че монтажът е лесен и бърз.

Samsung EHS моноблок може да се свързва с продукти на други производители, като резервоар за битова гореща вода (БГВ), посредством контролен кит. Комплект за управление Mono включва контролер, сензор за дебит, сензор за БГВ и сензор за температура на подаваната вода.

EHS Split

Тази термопомпа осигурява постоянна и надеждна работа през целия сезон. Термопомпите ESH Split могат да работят с допълнителни устройства. По този начин системата е много гъвкава и може да се адаптира към различни условия и нужди. Освен това са въведени някои промени, за да се подобри работата им; те включват вентилатор, произвеждащ нисък шум, режим против снегонавявания и тих режим, който се активира през нощта.

Външното тяло на EHS сплит термопомпите е свързано посредством фреонова връзка, с вътрешният хидромодул, който от своя страна може да се комбинира с бойлер за БГВ от друг производител, като по този начин се покрива широк спектър от възможни комбинации. При използване на EHS сплит система в комбинация с външен бойлер, тя осигурява подготовка на битова гореща вода, вода за отопление и вода за охлаждане.

4-пътна система

4-пътната тръбна система на EHS Split има възможности за достъп до тръбите в предната, страничната, дънната и задната част, така че осигурява значително по-голяма гъвкавост при инсталиране. Може да се конфигурира така, че да е подходяща за на почти всяко местоположение за монтиране без допълнителни крепежни елементи, като остава дискретно скрита.

EHS TDM PLUS

Тази система отоплява както вътрешното пространство, така и водата, като използва едно външно тяло, управлявано с Time Division Multi. Технологията позволява интелигентно разпределение на енергията между устройствата въздух-въздух и въздух-вода. Външната система има две функции: тя може да се използва за отопление и за охлаждане.

Възможността да се използват два работни режима позволява значително спестяване както в икономическо отношение, така и по отношение на инсталирането.

Samsung ClimateHub - Новото компактно решение на Samsung за отопление и снабдяване с битова гореща вода

Лесен монтаж

Компактните ClimateHub Mono, Split и TDM Plus са лесни за манипулация и изискват по-малко пространство, за да могат да се инсталират. Те са изключително лесни за настройка и поддръжка.

Компактен и интегриран дизайн

Хидромодулът е с интегриран резервоар, съчетаващ в себе си конвенционален хидромодул и комплект за управление на резервоар за БГВ от 200 или 260 литра и части за тръбите за вода. Затова е по-лесно да се извършват манипулации и се дава свобода за инсталиране почти навсякъде в сградата дори в кухня или сервизно помещение.

Лесна настройка и обслужване

Настройвате и поддържате системата ClimateHub по-лесно, като спестявате време и усилия. С интуитивните си опции за обслужване, стартирането и поддръжката могат да се извършат с ограничени усилия чрез използването на преобразувател PBA или карта Micro SD.

Безшумна работа

4-стъпковият безшумен режим позволява регулируема безшумна работа, за да съответства стриктно на изискванията за ниво на звука.

ClimateHub Mono

Системата ClimateHub Mono е комбинация от моноблок външен модул и вътрешен хидромодул с вграден бойлер за БГВ, като връзката между тях е по вода. Потенциалът на системата може да бъде увеличен максимално чрез свързване към Smart Grid или фотоволтаици.

ClimateHub Split

Системата ClimateHub Split е комбинация от външен модул и вътрешен хидромодул с вграден бойлер за БГВ, като връзката между тях е по фреон. Потенциалът на системата може да бъде увеличен максимално чрез свързване към Smart Grid или фотоволтаици.

Характеристики на системата TDM Plus

Идеалното решение за климатичен контрол

Системата TDM Plus е съвместима с други отоплителни системи и е ефективна дори при ниски температури. Благодарение на нея ще можете да спестите от разходите за електроенергия както през зимата, така и през лятото. Поради това TDM Plus е оптимално решение за климатизация през цялата година.

Бързо отопление

Подовото отопление е известно като оптимална система за идеален топлинен комфорт. При него зададената температура се достига за 4 ~ 8 часа от момента на активирането му. Технологията TDM Plus използва EHS, а също така и тела с директно изпарение на фреонов кръг, като по този начин драстично намалява времето за достигане на желаната стайна температура.

Подлежаща на персонализиране работа по всяко време

Можете да настроите приоритетите и работните режими за термопомпата TDM Plus с помощта на блока за управление. Можете също да адаптирате настройките или параметрите, които отговарят на вашите условия.

Висока мощност дори при ниски температури

Системата TDM Plus е оборудвана с инверторен компресор, който може да подава до 90% от нормалния ѝ потенциал, дори при външна температура от -10°C. Работата е гарантирана дори при външни температури до -25 °C

Безшумна работа

Безшумната функция позволява да намалите нивата на шума на външното тяло с до 7 DB (в 3 стъпки), което го прави идеалено за работа през нощта.

Авариен режим

Дори в случай на прекъсване на работата на външното тяло, ClimateHub гарантира производство на гореща вода.

Всички модели на терпомомпи Samsung можете да намерите тук.