Климатици

Климатици за отопление - Fuji Electric LMC

Мощни и високоефективни, с висок COP и ниска консумация са инверторните климатици на японския производител Fuji Electric и получилата заслужено уважение серия LMC.
Системите от тази серия са подходящи и за охлаждане, и за отопление, но това с което тези системи превъзхождат останалите е... отоплението!
Специална форма и структура на топлообменника на вътрешното тяло позволява да се постигнат минимални топлозагуби и да се увеличи КПД-то на климатика и да се достигне висока енергийна ефективност (Клас А++).
Външното тяло също има редица подобрения и нововъведения, с които може да се "похвали".
Климатиците от тази серия са оборудвани с новоразработени компресори, които безпроблемно отопляват и работят стабилно дори и при - 15 градуса външна температура!
Подобренията в инверторните процеси и допълнителните датчици и термосензори позволяват прецизен контрол и гъвкавост (особенно при много ниски температури).

Отопление с климатик

Какви са предимствата при отопление с климатик и какви са предимствата и недостатъците в сравнение с останалите уреди за отопление? Отоплението с климатик (особенно и ако е инвертор) дава по-голяма икономия и по-голям комфорт в сравнение с конвенционалните методи. Коефициента на преобразуване COP е този който ви дава информация колко киловата получавате за всеки 1kW използвана електроенергия. Съответно колкото е по-висок COP коефициента, толкова е по-голяма икономичността на дадения климатик. Друго предимство е, че климатика поддържа точно такава температура в помещението, каквато му е зададена, а таймера за включване и изключване автоматизира процеса на климатизация, например климатика се включва и изключва в точно зададен час - например сутрин в офиса малко преди започване и след завършване на работния процес и т.н. Избирайки отопление с климатици Фуджи, Вие пестите пари от електроенергия през цялата година!

Луксозна серия японски климатици Fuji Electric

Уникалната технология от известен производител на климатична техника е серия LT на японски климатици Fuji Electric се състои от датчик на движение и интелигентно управление на работата на климатика. Когато няма никой в помещението датчика за движение го регистрира и променя температурата и мощността на климатика, като по този начин се намалява и разхода на електроенергия. Когато датчика отчете движение климатика възстановява нормалната работа Когато има интензивно движение в помещението (например при спортуване, почистване и т.н.) климатичната система отчита повишаване на температурата в помещението, и тогава с цел по-комфортна климатизация понижава температурата автоматично. От тази серия климатиците са само 2 типа: с капацитет 9000BTU RSG-09LT и 12000BTU RSG-12LT

Канални климатици

Каналните климатици са специализирани климатични системи, които се монтират скрити в стена или таван. Въздушният поток, който създават, се насочва с помощта на вентилационни канали, откъдето идва и името на този тип климатици. Приложението им е главно в големи зали и салони с голяма площ, като театри, кина и търговски центрове. Разбира се, каналните климатици се произвеждат в широк диапазон от мощности, които започват с капацитет от 12,000BTu и могат да стигнат до над 100,000BTu. каналните климатици с по-малки мощности могат да се използват за климатизация на апартаменти, къщи и жилищни кооперации. Вътрешните тела са проектирани така, че да се разглобяват бързо и лесно, което предполага лесно сервизиране и ремонт, и често са модулни. Въздушните канали, които се свързват към каналните климатици могат да бъдат повече от един, което позволява разделянето на въздушния поток на няколко отделни, давайки възможност за отопление или охлаждане на повече от едно помещение с едно вътрешно тяло. Мощните канални климатици с голям капацитет са проектирани, за да осигуряват високо статично налягане на въздушния поток. Посредством въздушни канали, каналните климатици могат да засмукват и свеж въздух извън сградата.

R2 ротационен компресор от Panasonic

Панасоник е най-големият производител на ротационни компресори в света. Благодарение на големия опит на компанията от 1978 година насам, на бял свят се появява и иновативният инверторен ротационен компресор - R2.

Защо компресорът Panasonic R2 е толкова ефективен?

На първо място са висококачествените мотори от силициева стомана. Те притежават изключителна износоустойчивост и ефективност, дори при екстремни атмосферни условия. Масленият резервоар на високопроизводителната маслена помпа е разширен, като по този начин тя осигурява по-добра лубрикация на компонентите. Акомулаторът за хладилния агент (R410A) също е с разширен обем, което позволява работата с по-голямо количество фреон, от там и по-дълъг тръбен път на системата.

Как работи ротационният компресор R2?

Ротационните компресори работят посредством технологията "търкалящо се бутало". Буталото се търкаля по вътрешната стена на цилиндъра и компресира газът в смаляващото се пространство. Когато той достигне достатъчно налягане се изпуска в камерата, като в същото време през отвора за всмукване се зарежда още газ.

Защо ротационният компресор на Панасоник е по-добър от скрол компресорите и буталните компресори?

При R2 ротационните компресори всички компоненти изработени от висококачествени материали, а опростеният дизайн и симетрията осигуряват надеждна работа, ниско тегло, намалени вибрации и ниски нива на шум.

Защо R2 компресорите са толкова тихи?

Конструкцията на компресорите е проектирана така, че да намаля работните вибрации до минимум. Това се дължи най-вече на фиксираното горно лагеруване и изпускането в горно разположен цилиндър. При R2 компресорите с двойни бутала е наличен и специален заглушител, който намаля допълнително нивото на шума при работа на системата.